Nové objednávky a změny v objednávkách je potřeba nahlásit min. 3 pracovní dny předem na email: objednavky@fiteat.cz. Platba převodem - PŘEDEM.

cz

Salát z bílých fazolí a tuňáka s bazalkovou zálivkou | Recept

Recept na rychlou, zdravou a čerstvou večeři, kterou s námi zvládne každý. Zkuste něco nového a připravte si s FITeat salát z bílých fazolí a tuňáka s bazalkovou zálivkou. Možná to bude mít jednu chybu, bude toho málo.

Ingredience:

  • Kuchyňská sůl a pepř
  • 350 g zelených fazolí, upravených a rozpůlených (mohou být mražené)
  • 1 malou šalotku, nasekanou
  • Čerstvé lístky bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 polévkovou lžíci vinného octa z červeného vína
  • Natrhaný salát
  • 1 plechovku bílých propláchnutých fazolí
  • 1 scezenou plechovku tuňáka
  • 4 rozpůlené vejce naměkko

Postup:

  • Do většího hrnce si nalejeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme 1 polévkovou lžíci soli, poté zelené fazole a vaříme do doby, než bude fazole měkká (3–4 minuty). Opláchneme pod studenou vodou, aby byla krásně zelená a necháme úplně vychladnout.
  • Mezitím si v mixéru smícháme šalotku, bazalku, olivový olej, vinný ocet s půl lžičky soli a pepře. Mixujeme tak dlouho, dokud nebude směs hladká.
  • Polovinu zálivky přendáme do větší mísy a promícháme se zelenými fazolkami. Položíme na talíř natrhaný salát, bílé fazole, tuňáka a podáváme se zbývajícím dresingem a vejci.

 

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 340 kcal/ 1423 kJ
Tuky 16,5 g
   - z toho nasycené 3 g
Sacharidy 24 g
Bílkoviny 31 g
Sodík 770 mg
Vláknina 8 g

Přejeme vám dobrou chuť!

Vyzkoušejte a uvidíte

Každý den vám přivezeme až pět porcí zdravého a chutného jídla.

Objednat