Salát z bílých fazolí a tuňáka s bazalkovou zálivkou | Recept
Recept na rychlou, zdravou a čerstvou večeři, kterou s námi zvládne každý. Zkuste něco nového a připravte si s FITeat salát z bílých fazolí a tuňáka s bazalkovou zálivkou. Možná to bude mít jednu chybu, bude toho málo.
Ingredience:
- Kuchyňská sůl a pepř
- 350 g zelených fazolí, upravených a rozpůlených (mohou být mražené)
- 1 malou šalotku, nasekanou
- Čerstvé lístky bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 polévkovou lžíci vinného octa z červeného vína
- Natrhaný salát
- 1 plechovku bílých propláchnutých fazolí
- 1 scezenou plechovku tuňáka
- 4 rozpůlené vejce naměkko
Postup:
- Do většího hrnce si nalejeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme 1 polévkovou lžíci soli, poté zelené fazole a vaříme do doby, než bude fazole měkká (3–4 minuty). Opláchneme pod studenou vodou, aby byla krásně zelená a necháme úplně vychladnout.
- Mezitím si v mixéru smícháme šalotku, bazalku, olivový olej, vinný ocet s půl lžičky soli a pepře. Mixujeme tak dlouho, dokud nebude směs hladká.
- Polovinu zálivky přendáme do větší mísy a promícháme se zelenými fazolkami. Položíme na talíř natrhaný salát, bílé fazole, tuňáka a podáváme se zbývajícím dresingem a vejci.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 340 kcal/ 1423 kJ |
Tuky | 16,5 g |
- z toho nasycené | 3 g |
Sacharidy | 24 g |
Bílkoviny | 31 g |
Sodík | 770 mg |
Vláknina | 8 g |