Těstoviny se špenátem a ricottou | Recept
Ingredience
Co budete potřebovat na zdravý a rychlý oběd pro 2 osoby?
- neplněné těstoviny: 200 g
- ricotta: 120 g
- smetana: 50 ml
- čerstvý špenát: 200 g
- stroužek česneku: 1 ks
- sýr gouda: 100 g
- muškátový oříšek
- pepř a sůl na dochucení
Pokud byste chtěli vařit pro více lidí, nezapomeňte navýšit gramáže u jednotlivých surovin. Poznámka: do receptu se hodí například špagety, tagliatelle nebo fettuccine.
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Listy čerstvého špenátu omyjte ve studené vodě a v menším množství lehce osolené vody je krátce spařte. Vyndejte je, nechejte okapat a poté nakrájejte na menší kousky. Tyto kousky čerstvého špenátu poduste na pánvi s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a pepřem. Na závěr přidejte ricottu, konzistenci upravte smetanou a dolaďte muškátovým oříškem.
- Hotové těstoviny smíchejte se špenátovou směsí a nastrouhanou goudou. Zdravý a rychlý oběd je na světě.